Прашања и Одговори

Потребно е да бидете во редовен работен однос и да имате примања од најмалку 18.000 денари, како и да имате важечки документ за идентификација (лична карта/ пасош). Аплицирајте на нашата веб страна www.krediti.com.mk каде што можете да го изберете износот кој Ви е потребен и рокот на отплата. Нашите кредитни референти ќе Ве контактираат во најбрз можен рок. Доколку Ви требаат дополнителни информации Ве молиме посетете не во нашите канцеларии или контактирајте не на 15 007.

СН финансии Ви нуди повеќе видови на кредити зависно од Вашите финансиски потреби. Кредитните производи Потрошувачки Кредит до 300.000 ден., Пензионерски кредит до 60.000 денари и Земјоделски кредит до 900.000 ден. можете да ги најдете на нашата веб страна и да аплицирате он лајн на следниот линк. Покрај овие производи СН финансии нуди и потрошувачни ненаменски кредити и кредити со залог возило, залог злато и хипотека. Доколку сте заинтересирани за овој вид на кредит можете да не посетите во нашите деловни канцеларии во Битола или да не контактирате на 15 007.

Апликациите веднаш по добивањето се распределуваат на Кредитните референти за обработка. Одговор ќе добиете за максимум 15 минути. Доколку не сте добиле одговор за Вашата апликација навремено Ве молиме контактирајте не на 15 007

Средствата се исплаќаат истиот ден кога ќе аплицирате, односно веднаш по потпишувањето на Договорот на кредит.

Договорот за кредит можете да го потпишете online преку Вашиот телефон, таблет или компјутер. Доколку имате проблем околу потпишувањето на online Договорот за кредит превземете го упатството на следниот линк или контактирајте го Вашиот кредитен референт.

Можете да уплаќате лично на Благајната во нашите деловни простории со работно време од 08:00-19:00 часот секој работен ден и 09:00-15:00 во сабота, или на некоја од нашите жиро сметки

Стопанска Банка АД Скопје: 200003175052977
Уни Банка: 240150106434581
НЛБ Банка: 210071724510157
Силк Роад Банка: 280110104054337
Халк Банка: 270071724510164
Комерцијална Банка: 300060000153002

Доколку сакате да го продолжи рокот на исплата или да го реструктуира постоечкиот кредит, потребно е да поднесете го контактирате Кредитниот референт или да поднесете Барање до Финансиското друштво он лајн, преку пошта, на е мајл или лично во канцелариите на Финансиското друтво. За дополнителни средства односно рефинансирање на постоечкиот кредит кај нас потребно е да пратите апликација на следниот линк. Овие права Корисникот на кредит може да го користи еднаш месечно.

Да можете во секое време да уплатите рата за кредитот или предвремено да го затворите.

Доколку го задоцните ануитетот повеќе од 5 дена за Брз Кредит, останатите кредити од 7 дена се наплаќа Провизија за доцнење во износ од 900,00 МКД. За доцнење повеќе од 90 дена се пристапува кон присилна наплата.

Да можете да аплицирате, доколку не сте презадолжени и немате лоша кредитна историја. Исто така, кај нас можете да аплицирате за кредит за затворање на други активни кредити и картички во други Банки и Финансиски друштва.

Сите наши клиенти можат да поднесат апликација за рефинансирање на постоечкиот кредит на следниот линк, по навремено уплатени две рати од постоечкиот кредит.

Доколку апликацијата Ви е одбиена, можете повторно да аплицирате по 30 дена.

Аплицирањето е целосно безбедно и сите доставени лични податоци се заштитени согласно Закон за заштита за лични податоци.

За што можам да ја користам мојата S\N Visa Card?
Со Вашата S\N Visa Card можете во секое време:

 • да повлекувате готовина на сите банкомати во земјава и странство
 • без провизија да вршите плаќање онлајн или на сите ПОС терминали во земјава и странство:
  • во супермаркети, бензински станици, бутици, продавници, ресторани, кафичи,
   фризерски и козметички салони, градинки, училишта, туристички агенции, итн.
  • плаќање на сите режиски трошоци, на пример ЕВН, Водовод, Телеком, ВИП, итн.
  • хотели во Македонија и странство
  • страници за групни попусти, карти за концерти, веб шопинг и плаќање сметки

За SN Visa Card можете да аплицирате online во било кое време од денот, или да посетите некоја од нашите експозитури:

Битола 1 (Безистен) ул.Столарска бр.1, Битола
Битола 2 (Кеопс) ул. Васко Каранѓелевски бр. 31, Битола
Битола 3 (спроти Болница) ул.Партизанска бр.110, Битола
Битола 4 Нов Пазар (приземје), Битола
Скопје (Рекорд) ул.Димитрие Чуповски бр.22, Скопје
Скопје 2 ТЦ Лептокарија, Скопје
Скопје 3 ГТЦ – Први кат, лок. 11/122, Скопје
Скопје 4 Т.Ц. Бисер,Аеродром – Скопје
Прилеп 1 ул.Васко Карангелески бр.1, Прилеп
Прилеп 2 ул.Јоска Јорданоски бр.3, Прилеп
Куманово ул.Моша пијаде бр.15, Куманово
Кичево Булевар Ослободување бр. 1 Кичево
Кочани ул.Никола Карев бр.12, Кочани
Штип ул.Ванчо Прке бр.121, Штип
Струмица ул.Димитар Влахов бр. 16, Струмица
Струга ул.Кузман Јосифоски Питу бр.1, Струга
Тетово ул.Благоја Тоска бр.57, Тетово
Охрид ул. Кузман Јосифовски бр.3/2, Охрид
Велес ул. Благој Ѓорев бр. 44, Велес
Гостивар Булевар Гоце Делчев 102, Гостивар

После одобрување и потпишување на договорот за кредит, во некоја од нашите канцеларии, ја добивате Вашата SN Visa Card, во плик заедно со Единствениот идентификациски код –ПИН.
Внимавајте да не го загубите ПИН-от.
Во случај на губење, Ве молиме посетете некоја од нашите експозитури, да пополните барање за повторно издавање.

Состојбата на картичка можете да ја проверите на било кој банкомат, со внесување на вашиот ПИН и одбирање на опцијата Проверка на состојба на сметка .

 • Има повеќе можности зошто не можете да подигнете пари од банкомат:
  • Внесувате грешен ПИН (после 3 обиди банкоматот ја задржува картичката)​
  • Истечена е важноста на Вашата лична карта.
  • Банкоматот нема доволно средства.
  • Барате повисок износ од оној кој го имате на располагање.

Јавете се на телефонскиот број 15 007 за да пријавите задржана картичка на банкомат.
Притоа, потребно е дадете информација за локацијата на која што е задржана картичката и на која Банка е банкоматот.
Колегите од call центарот ќе ви дадат инструкции кога и од каде да ја подигнете заджаната картичка.

Јавете се на телефонскиот број 15 007 за да пријавите загубена или украдена картичка. За Ваша заштита картичката ќе биде затворена.
Со следна исплата ќе Ви биде издадена нова картичка.

КАКО МОЖЕМЕ
ДА ВИ ПОМОГНЕМЕ?

Контактирајте нè на телефонскиот број 15 007, емаил info@snfinansii.mk или посетете ја нашата филијала.